Waarom recruiters altijd en overal onmisbaar zijn

Who runs the world? Girls Recruiters!

Als gatekeepers bepalen recruiters mee hoe de toekomst van een bedrijf er zal uit zien. En we zijn dan wel wat bevooroordeeld, maar zo’n verantwoordelijkheid is niet niks. Logisch dat bedrijven goede recruiters op die strategische plek willen.

Goede medewerkers zijn schaars goed

Recruitment veranderde de laatste jaren sterk: er is een overaanbod aan openstaande vacatures, een eerste screening gebeurt soms al via AI en kandidaten vinden is ondanks alle digitale tools een pak moeilijker. No worries: The Recruiters Academy adviseert en ondersteunt recruiters op alle vlakken!

Wie als onderneming wil groeien, moet investeren. Ja, in nieuwe technologieën en in innovatieve producten. Maar ook in goede medewerkers. Want als de juiste medewerker op de juiste plaats terechtkomt, dan is niet alleen die medewerker gelukkig. Ook het bedrijf profiteert mee van die werknemerstevredenheid.

Maar goede medewerkers zijn schaars goed geworden, dat blijkt ook uit de laatste cijfers van VDAB (zie kaderstukje). Recruiters dragen de verantwoordelijkheid en last op hun schouders om de beste profielen op te sporen, aan te spreken én te overtuigen om te solliciteren. En da’s niet min.
Want een goede recruiter kijkt verder dan het diploma en de ervaring van een kandidaat. Ook de verwachtingen en toekomstvisie van zowel die kandidaat als het bedrijf spelen mee. Op welke manier belooft het bedrijf dat een nieuwe medewerkers zich verder kan ontplooien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak? 

Goed screenen, een noodzaak voor een bedrijf

Slimme recruiters zweren bij een nauwkeurige screening en halen daarvoor alles uit de kast. Daarvoor heb je een duidelijke intake nodig, waaruit een heldere vacaturetekst voortvloeit en waardoor je al tijdens een telefonische screening rake vragen kan stellen. Niet alleen de hard skills en soft skills worden daarbij onder de loep genomen, ook de culturele fit wordt zo onderzocht. Past deze kandidaat in ons bedrijf, nu en binnen een paar jaar?
Nee, recruitment is geen louter administratieve job, maar echt een noodzaak voor een goed draaiend en toekomstproof bedrijf. 

Recruiters zijn altijd en overal onmisbaar

Recruiters moeten niet alleen analytisch werken, ze moeten ook goed kunnen communiceren. Met kandidaten, met leidinggevenden, met hiring managers. Wij zijn allrounders die zowel hun weg vinden op LinkedIn en andere sociale media – want waar verstoppen die witte raven zich nu toch? – en tegelijkertijd ook via de klassieke wegen kandidaten kunnen strikken.

Het is een job met veel verantwoordelijkheden en soms grote uitdagingen. En toch: wie als recruiter start, gaat zelden snel op zoek naar een andere job. Logisch. Want er is geen job is zo afwisselend dan die van recruiter. Jij draagt bij aan het geluk en succes van anderen en help je organisaties en mensen groeien.

_Element2_rood

Rekruteren kan je leren!

Rekruteren kan je leren, daar zijn wij rotsvast van overtuigd. The Recruiters Academy ontwikkelde daarom interessante, praktische en onmiddellijk bruikbare opleidingen, toolkits, lifesavers en andere resources.

Gelijkaardige berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.