/ / Vrouwvriendelijke vacatureteksten schrijf je zo!

Vrouwvriendelijke vacatureteksten schrijf je zo!

We willen graag meer vrouwen aantrekken, maar hoe doen we dat? Veel bedrijven worstelen ermee: ze kennen de voordelen van meer diversiteit op de werkvloer, maar slagen er niet in om vrouwelijke collega’s te vinden. Een aantrekkelijke vrouwvriendelijke vacaturetekst helpt. 

Allereerst: gebruik vrouwelijke taal

Toegewijd, attent, beleefd, eerlijk, sociaal en loyaal zijn vrouwelijk georiënteerde woorden. Ambitieus, onafhankelijk, leiden, autonoom en assertief zijn mannelijk georiënteerd. Dat besluiten onderzoekers van de Journal of Personality and Social Psychology uit hun onderzoek van 2011.  Wil je graag meer vrouwelijke kandidaten aantrekken, focus je dan op vrouwelijk georiënteerde woorden.

Wil je graag meer vrouwelijke kandidaten aantrekken, focus je dan op de woorden uit de groene kolom – de TRA way. Maar let op: overdrijf niet. Niemand wil betutteld worden.  

Let bij het schrijven van een vacaturetekst op je woordgebruik.

Ik wil de beste zijn hebben – wees zuinig met superlatieven 

Natuurlijk wil je de beste kandidaat. De topexpert, de high performer.  
Maar…dat hoeft niet per se zo in je vacaturetekst te staan. Want uit een ander onderzoek blijkt dat vrouwen minder opscheppen over hun successen.  

En niet alleen schatten vrouwen zichzelf vaak minder competent in dan mannen, dat glazen plafond is er nog altijd. Ben je op zoek naar een kandidaat voor een toppositie? Weet dan dat er minder vrouwelijke kandidaten werken in hoogste business-regionen.  

Vrouwen welkom! Focus op must-haves

Uit een intern en vaak gequoteerd rapport van Hewlett-Packard blijkt dat vrouwen pas solliciteren voor een job als ze er zelf van overtuigd zijn dat ze aan alle vereisten voldoen. Mannen zijn minder selectief: zij solliciteren al als ze voor 60 procent van de eisen voldoen. 

Komt de hiring manager met een half boek vol functievereisten aanzetten, ga dan met hem in gesprek. Welke competenties heeft een kandidaat écht nodig om succesvol te zijn in de job? Beperk de vacaturetekst tot de must haves.  

Kan je wel wat tips gebruiken? In onze opleiding Interviewtechnieken for hiring  managers leer je er alles over. 

Zet de spotlights op je bedrijfscultuur, voordelen en kansen

Kandidaten weten graag of ze zich thuis zullen voelen in je bedrijf. Past de bedrijfscultuur bij hen? Vertel daarom in de vacaturetekst al iets over de waarden en normen die in je organisatie belangrijk zijn. Uitspraken als Work hard, play hard spreken niet iedereen aan. Wees er dus zuinig mee. 

Welke regels gelden er rond ouderschapsverlof en flexibel werken? Wees duidelijk over wat je bedrijf kandidaten te bieden heeft. Hebben werknemers opleidingsmogelijkheden, schrijf dat dan ook in de tekst. Dit toont aan dat het bedrijf ook openstaat voor kandidaten zonder vereiste competenties en kijkt naar potentieel.   

Check je voornaamwoorden

Ga voor genderinclusieve taal

De kandidaat: hij. Klopt. Maar door alleen hij te gebruiken in je teksten, sluit je (onbewust) dames uit. Ga voor genderinclusieve taal. Hoe? Door de vacaturetekst te schrijven in tweede persoon, je.  

Zeker als je de taken van de kandidaat omschrijft, is de je-vorm de beste. Bij voorbeeld: ‘Als sales manager ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de commerciële strategie.’ Zo sluit je niemand uit. 

Wil je graag meer vrouwelijke kandidaten aantrekken, focus je dan op vrouwelijk georiënteerde woorden

Zie je nog steeds door de bomen het bos niet? Laat je helpen door Textio. Met deze tool optimaliseer je vacatureteksten waardoor je meer diverse kandidaten zal aantrekken. 

Goede vacatureteksten leren schrijven? Schrijf je nu in voor onze opleiding Aantrekkelijke vacatureteksten schrijven

_Element2_rood

Rekruteren kan je leren!

Rekruteren kan je leren, daar zijn wij rotsvast van overtuigd. The Recruiters Academy ontwikkelde daarom interessante, praktische en onmiddellijk bruikbare opleidingen, toolkits, lifesavers en andere resources.

Gelijkaardige berichten