KMO-PORTEFEUILLE

Betaal 30% minder voor je opleiding

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waarmee je een groot deel van het inschrijvingsgeld kan recupereren. The Recruiters Academy is als opleidingsinstelling een erkende dienstverlener.

Schrijf je in voor een training (digitaal leren of een training op maat) om tot 30% subsidie te ontvangen via de kmo-portefeuille. Bij het afrekenen kies je voor de kmo-portefeuille als betaalmiddel. Je ontvangt een bevestigingsmail met de factuur in bijlage.

DV.O243180

Stappenplan

Het bedrag dat je kan inbrengen omvat enkel het volledige cursusgeld exclusief btw. Welk bedrag je kan recupereren ontdek je in stap 3 van je aanvraag.

Kies je training via onze website (digitaal leren of een classroom). Bij het afrekenen kies je voor de kmo-portefeuille als betaalmiddel. Je ontvangt een bevestigingsmail met de factuur in bijlage.

Je kan op onze pagina met de training een filter inschakelen om enkel de training te zien waar je rechtmatig bij gebruik kan maken van de kmo-portefeuille.

Meld je aan via de website kmo-portefeuille.be

Je eerste aanvraag?

Registreer je KMO online via kmo-portefeuille.be met je elektronische identiteitskaart (e-ID) of via je federaal token. Vul de gegevens van je kmo in. Na de registratie krijg je een activerings-url.
Tik de activerings-url op het internet in en login met je e-ID of federaal token. Je bent nu gelinkt aan een KMO.

Dien via de website kmo-portefeuille.be een projectaanvraag in. The Recruiters Academy is geregistreerd onder Walkie Talkie BV met registratienummer DV.O243180.

Projectbedrag = het inschrijvingsgeld op de factuur excl. btw

De portefeuille geeft aan hoeveel ze subsidiëren en wat het restbedrag is dat je zelf nog dient over te maken aan ons volgens de instructies op de factuur.

Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Heb je vragen? Je kan hiervoor terecht op het gratis nummer 1700 of check de uitgebreide faq  op de site van KMO portefeuille.

vlaio

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over onze het gebruik van de Kmo-portefeuille.

Kmo’s, eenmanszaken, vrije beroepen (zoals artsen, advocaten, accountants, …), zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep kunnen gebruikmaken van de kmo-portefeuille voor opleiding. De opleiding moet een verbeterd functioneren van het bedrijf als doel hebben en moet door een erkende dienstverlener zoals The Recruiters Academy worden georganiseerd. Alle andere  voorwaarden verbonden aan de kmo-portefeuille kan hier  terugvinden.

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.

Kleine ondernemingen (< 50 werknemers) genieten 30% steun. 
Middelgrote onderneming (< 250 werknemers) genieten  20% steun. 
Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500 steun.

Je kiest zelf waar je de subsidie voor gebruikt.  Bij de aanvraag zie je onmiddellijk welk budget je hebt of overblijft. 
De aanvraag gaat eenvoudig en snel via deze weg. 

Hoeveel steun je krijgt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming. De steun is beperkt tot een bepaald maximumbedrag dat je jaarlijks kunt opnemen. U kunt vrij kiezen of u dat bedrag inzet voor advies of opleiding of voor een combinatie van beide. De kosten die in aanmerking komen voor subsidie via de kmo-portefeuille zijn altijd exclusief btw. De btw betaalt u rechtstreeks aan de dienstverlener.

  • Kleine ondernemingen krijgen 30% steun binnen het jaarlijks steunplafond van 7.500 euro.
  • Middelgrote ondernemingen krijgen 20% steun binnen het jaarlijks steunplafond van 7.500 euro.
  • Het inschrijvingsgeld excl. BTW moet minstens 100 euro bedragen
  • Je aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren
  • Het erkenningsnummer van The Recruiters Academy is DV.0243180

Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en ondernemen. Heb je vragen? Je kan terecht op het gratis nummer 1700 of check de uitgebreide faq op de site van kmo-portefeuille.