blog_linkedincover

Trek topkandidaten aan met je LinkedIn profiel

Een sterk LinkedIn profiel creëren, is de basis bij uitstek om je professionele netwerk als recruiter uit te bouwen en te ontwikkelen. Jouw profiel is je visitekaartje dat je, als je het goed aanpakt, veel voordelen zal op leveren op zowel korte als lange termijn. Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn? In 7 makkelijke stappen heb je een All-Star LinkedIn profiel.

Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn

Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn: haal het All-star niveau
Bye Bye beginner! Hello All-Star LinkedIn profiel!

Omdat LinkedIn, net als wij, niet houdt van half werk, hebben zij een Profile Level meter in het leven geroepen met 5 verschillende level’s. Deze tool meet hoe sterk jouw LinkedIn profiel is op basis van een aantal vooraf ingestelde criteria en verhoogt van level telkens je meer waardevolle content toevoegt.

Stap 1: gebruik een professionele foto

Een aantal zaken spreken voor zich. Zo laat je die schattige foto’s van je kinderen beter achterwege. Ook de familiehond en zelfs je geliefde hebben niets te zoeken in je profielfoto (sorry manlief). Volgens de officiële blog van LinkedIn, zorgt het toevoegen van een profielfoto ervoor dat je tot 7x vaker gevonden wordt in een search. Vaak opduiken in relevante search opdrachten is tenslotte wat je wil. LinkedIn profielen zonder foto worden als onvolledig of sluimerend ervaren en worden minder vaak bekeken.

Het gebruik van een onprofessionele foto kan zelfs erger zijn dan helemaal geen foto hebben. Vermijd dus foto’s met je huisdieren, kinderen, geliefden en alles dat als ongepast voor je professionele carrière kan worden beschouwd. Vergeet niet dat LinkedIn een professionele netwerksite voor bedrijven is, dus gebruik een foto die een professionele zakelijke uitstraling weergeeft.

Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn: kies voor een sterke Linkedin profielfoto.
Een sterke Linkedin profielfoto: dat ziet er zo uit!

Stap 2: schrijf een heldere headline

Je hebt 120 tekens in je headline om mensen snel op de hoogte te brengen van jouw kwaliteiten en te vertellen wat je doet. Gebruik niet alleen jouw functietitel in jouw LinkedIn profiel, maar neem ook de expertisegebieden op waarvoor je bekend wil staan en gevonden wil worden in zoekopdrachten. Het gebruik van korte, informatieve en aantrekkelijke zoekwoorden helpt mensen je te vinden en leidt tot meer profielweergaven. Vergeet ook niet de branche waarin je werkt en jouw geografische locatie onder je headline te plaatsen.

Stap 3: vul de summary van jouw profiel in

Het samenvattende gedeelte  – de summary – van je LinkedIn-profiel is jouw professionele ‘elevator pitch‘. Het is de plaats die je wil inzetten om te beschrijven wie je bent, wat je doet, wat je hebt gedaan, waar je gepassioneerd over bent en bovenal wat jou uniek maakt. Belangrijk om te onthouden is dat dit jouw persoonlijke profiel is, niet het profiel van het bedrijf waarvoor je werkt. Mensen bekijken jouw profielpagina omdat ze geïnteresseerd in jou en niet perse alleen om meer te weten te komen over het bedrijf waarvoor je werkt. Onderscheid jezelf dus van je werkgever.

Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn: skills en vaardigheden zijn belangrijk!
Maak je expertise duidelijk door het ingeven van skills en vaardigheden op Linkedin

Jouw LinkedIn profiel is niet alleen een formeel cv, dus durf je summary persoonlijk te maken en ook een vleugje humor doet geen kwaad maar vergeet niet om het professioneel te houden. Het spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat je de tekst goed nakijkt voordat je het op jouw profiel plaatst. Niets zo erg als meteen met dt-fouten in de spotlight te komen.

Stap 4: voeg minstens 2 recente werkervaringen toe

LinkedIn stelt dat het toevoegen van je 2 meest recente banen ervoor zorgt dat je profiel tot 12x sneller wordt gevonden. Vergeet niet ook bestuurs- of vrijwilligersposities die interessant of waardevol kunnen zijn voor jouw netwerk, toe te voegen. Omdat het niet enkel een cv is, ga niet je best niet te ver in de details van je werkgeschiedenis. Een eenvoudige samenvatting en enkele topprestaties moeten voldoende zijn. Tenzij je pas afgestudeerd bent en weinig ervaring hebt, moet je geen banen toevoegen die je op de middelbare school of universiteit hebt gehad. Als je schoolse carrière intussen al een tijdje achter je ligt, is het waarschijnlijk ook niet nodig om stageplaatsen te vermelden.

Stap 5: voeg skills en expertise toe

De sectie vaardigheden en expertise van jouw LinkedIn profiel biedt je de mogelijkheid om specifieke en gedetailleerde gebieden van jouw expertise te tonen. Je mag alles aanduiden waarin je expertise hebt, maar vermijd te vage of algemene termen. Door vaardigheden en expertises toe te voegen, kunnen jouw connecties je ook op die specifieke gebieden endorsen. Hoe maak je als recruiter een All-Star LinkedIn profiel? Voeg minstens vijf vaardigheden (skills) opnemen.

Stap 6: vermeld je opleidingen

Vergeet niet om opleidingsdetails in jouw profiel op te nemen. Voeg de scholen en opleiding toe, die je hebt gevolgd. Ook specialisaties, prijzen en alle details die relevant zijn voor jouw professionele netwerk mag je toevoegen. Een groot voordeel hierbij is dat je mede-alumni je kunnen vinden en contact kunnen maken. Met een beetje aandacht en inspanning kan je makkelijk van jouw profiel, een All-Star LinkedIn profiel maken.

Hoe maak je als recruiter een profiel op LinkedIn: connecteren en interactie tonen!
Connect, connect, connect!

Als je een diploma niet hebt afgerond, is het nog steeds interessant de school te vermelden. Als je niet naar de universiteit ging, heeft het vermelden van middelbare school de voorkeur boven het helemaal niet vermelden van onderwijsgegevens. Als je geen details over je opleiding in je profiel opneemt, is het onvolledig en kunnen onnodige vragen ontstaan.

Stap 7: connecteer

LinkedIn vereist dat je minimaal 50 of meer connecties hebt om een voltooid profiel te bereiken. Gelukkig moet je hen niet één na één opbellen. LinkedIn heeft het heel gemakkelijk gemaakt om mensen te vinden en toe te voegen aan jouw netwerk. Je kan met slechts enkele clicks eenvoudig je contacten uploaden vanuit Outlook, Hotmail, Gmail, enz. Verder kan je dankzij de handige app ook ook bladeren door profielen van jouw collega’s, voormalige collega’s en klasgenoten. tip: als je uitnodigingen begint te versturen, is het enorm interessant om een persoonlijk bericht toe te voegen. Geef wat context wanneer je uitnodigingen verzendt om te connecteren.

Als afsluiter nog een laatste tip: update je profiel regelmatig. Net als Instagram en Facebook houdt ook LinkedIn van actieve profielen. Je zal hoger tevoorschijn komen in zoekopdrachten en je netwerk zal je belonen.

Dus, neem een lekker bakkie koffie, installeer je achter je pc, snor een professionele foto op en kruip in je pen.

Conclusie: je bereikt meer kandidaten met een optimaal profiel

In 7 eenvoudige stappen is je LinkedIn profiel dus helemaal klaar om voor jou te gaan werken. Als je jouw profiel optimaliseert, krijg je vanzelf meer zichtbaarheid en bereik. Door de 7 stappen te volgen, blijft je LinkedIn-profiel up-to-date en zorg je ervoor dat het de aandacht trekt van potentiële kandidaten. Hoger in de zoekresultaten terechtkomen en meteen je expertise duidelijk maken, levert je daarom meer kandidaten op.

Als recruiter is het essentieel om de kandidaten te vinden die het beste passen bij de functie en de bedrijfscultuur. Met behulp van de juiste zoekwoorden, kan je snel en effectief een groot netwerk uitbouwen. Zo laat je LinkedIn voor jou werken en niet omgekeerd.

Meer gratis kennis?

Schrijf je in voor onze learning lunches!

Jij hebt het talent,
wij regelen de rest!

Bij The Recruiters Academy kan je terecht als starter, junior én doorwinterde professional voor opleidingen, coaching en ondersteuning in alle recruitment processen. Je vindt bij ons dus de beste opleidingen voor recruiters.

Ben je gestart in je eerste baan als recruiter of al een ervaren professional, iedereen kan op eigen tempo bijleren via een uitgebreid aanbod aan praktische en onmiddellijk toepasbare opleidingen.

Voor jezelf of voor je medewerker, The Recruiters Academy is de plek waar jij als HR professional kan blijven groeien en ontwikkelen.

Vergelijkbare berichten